Torskgryta med Sweetchili
Som vuxen har jag lärt mig att tycka om fisk! Det är faktiskt så att jag ofta hellre väljer fisk än kötträtter om jag får möjlighet att välja och att jag vet att fisken är vällagad! Däremot är jag inte så duktig på att laga till fiskrätter själv och har alldeles för få recept. Ofta blir det lax i alla möjliga former eller möjligen stekt fisk. Jag har inte många goda och enkla recept på torsk så jag sökte lite på nätet och hittade denna rätt som var enkel, god , lite annorlunda och behöver inte innehålla så mycket kalorier om man inte vill, om man väljer att göra den på mjölk. Här kommer i alla fall receptet , så får vi se om det är några som vill testa!! 4 port 600 gr torskfile 1 grön, 1 röd och 1 gul paprika 1 purjolök 1-2 vitlöksklyftor 1 msk margarin 2 dl vatten + 2 dl vispgrädde eller 4 dl röd mjölk 2 fiskbuljongtärningar 4 msk sweetchilisås ½ tsk salt Gör så här: Grovstrimla de urkärnade paprikorna och ansa purjolöken. Finhacka vitlöken Fräs grönsakerna i matfett tills de är nästan mjuka, ca 5 minnuter. Häll i vätskan och tillsätt de smulade buljongtärningarna och sweetchilisåsen Skär den nästan helt tinade fisken i stora tärningar och lägg dem i grytan. Sjud grytan tills fisken är klar, ca 3-5 minuter. Smaka av med salt och bjud grytan med ris eller potatis. Själv tog jag jasmineris och det blev gott!