Tekakor

        När jag bakar bröd bakar jag oftast så mycket och så många jag kan på en gång, när jag ändå håller på! :). I receptet står det att det ska bli 30 st tekakor men då blir de väldigt stora. Det är ju gott om man ska göra fina smörgåsar med mycket pålägg  eller till en smaskig räkmacka kanske?! Men som jag , denna gång ska ha de flesta tekakorna som vanliga smörgåsar så blir de lagom stora då jag gör ca 55 st på denna sats. Man får prova sig fram helt enkelt!    Ingredienser:   5 dl mjölk 5 dl vatten 250 gram smör eller margarin 2 pkt jäst 2 dl socker 1 msk salt ca 1 paket (2kg) vetemjöl. ( den här gången fick jag lägga till några dl ytterligare men känn på degen den ska släppa på kanterna) Gör så här:   Degspad: smält smöret och tillsätt vatten och mjölk. Värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke ( jag använder hushållsassistenten). Tillsätt lite degspad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet. Tillsätt mjölet, socker och saltet. Arbeta degen i assistenten ca 4 minuter. Låt jäsa i bunken/assistenten ca 30 minuter. häll upp degen på bakbordet och arbeta ihop den smidig. Dela degen i likastora bollar, ca 55 st. Tryck ut varje boll, en i taget med handflatan och kavla ssedan ut den till ca 0,5 cm tjock och 10 cm/diameter runt kaka. Lägg dem på en plåt 6-9 st på varje plåt beroende på hur stora de är. Låt jäsa ca 30 minuter på plåten. Picka (göra små hål i degen) kakorna innan gräddning. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter. Pensla de färdiggräddade kakorna med varmt vatten direkt efter gräddning.