Strösselrutor

Ingredienser till 20 Strösselrutor 200 g smör5 ägg4 dl strösocker1 dl kall mjölk4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 msk vaniljsockerGlasyr:100 gram smör200 gram florsocker1 msk vattenStrössel till dekorationGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.2. Smält smöret och låt svalna.3. Vispa ägg och socker poröst.4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, vänd ner det i äggvispet varvat med smöret och mjölken.5. Fyll fomen och grädda i 20-25 minuter. Känn med en sticka att den kommer ur torr ur kakan. Låt kakan svalna.6. Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med vattnet tills du har en en krämig glasyr.7. Bred glasyren över kakan och strö över strössel över. Skär kakan i bitar.