Stockholmskakor
Du behöver300 g smör3 dl socker2 äggulor4 tsk vaniljsocker7 dl vetemjöl (väg det gärna, alltså 420gram!)Hackade nötter, hasselnöt eller mandel t.ex.0,5 dl hallonsyltEv florsockerglasyr (ca 1,5 dl florsocker blandat med 2 tsk kallt vatten)Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Blanda i äggulorna och sen vetemjölet och blanda ihop till en smidig kakdeg. Rulla ut fyra rullar, ca 25-30 cm långa. Rulla i hackade nötter. Låt stå kallt minst en timme.Skär i cm-tjocka skivor, lägg på bakplåtspapper.Tryck hål i mitten och fyll med en liten klick sylt.In i ugnen, 150grader (varmluft) ca 12 minuter. Ta ut kakorna när de är gyllenbruna. Låt svalna och bre sen på lite florsockerglasyr om det önskas!