Squashsallad
1½ kg squash 4 stora gula lökar 2 röda paprikor Saltlag: 2 liter vatten ½ dl salt Ättikslag: 2 dl ättikssprit 3 dl vatten 4 dl socker 1 tsk hel koriander (hade svårt att hitta det på Ica och coop men tillslut fann jag det på Willys med märket eldorado) 1 tsk gurkmeja 1 msk gula senapsfrö 1 krm natriumbensoat Gör så här: Skölj, skala, klyv och kärna ur squashen. Skär den i centimeterstora bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i tunna strimlor. Skala löken, dela den i halvor och skiva tunt. Blanda saltlagen och slå den kall över grönsakerna. Låt stå kallt till nästa dag. Sila därefter bort lagen och låt grönsakerna rinna av. Blanda ättikssprit, vatten, socker och kryddor till ättikslagen och koka upp. Skumma. Lägg i grönsakerna och sjud på svag värme i ca 10 minuter. Ta grytan från värmen och tillsätt natriumbensoaten utrört i lite av lagen i en kopp. Häll upp i varma, välrengjorda glasburkar. Sätt genast på lock . Förvara svalt. Godast efter ca 1-2 veckor.