Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Sirapslimpa

4 limpor

Ingredienser

  • 2 pkt jäst
  • 1 l mjölk
  • 100 gr smör eller margarin
  • 4 tsk salt
  • 2 dl ljus brödsirap (jag tog vit sirap)
  • 1 msk anis
  • 1 msk fänkål
  • 17 dl rågsikt
  • ca 10-13 dl vetemjöl

Pensling

 

varmt vatten + sirap

 

 

Gör så här:

 

Smält fettet och häll i mjölken och värm till 37 gr. Rör ut det smulade jästen i degspadet.

 

Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs ca 30 minuter.

 

Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela den i fyra delar. Forma dessa till avlånga limpor eller använd brödformar. Lägg dessa på bakplåtsklädd plåt (om du inte använder formar förstås). Jäs ca 30 minuter.

 

Grädda limporna nederst i ugnen i ca 30-40 minuter. Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.

 

3 juli 2012 kl 10:33
1kommentar

Fler inlägg

INGET ONT KAN HÄNDA OSSmydirection
Veckans MenyMeny
Lördag 17 maj. Att skriva en bok...larsakulan
NOLLAaauroraa

Sirapslimpa

4 limpor Ingredienser 2 pkt jäst 1 l mjölk 100 gr smör eller margarin 4 tsk salt 2 dl ljus brödsirap (jag tog vit sirap) 1 msk anis 1 msk fänkål 17 dl rågsikt ca 10-13 dl vetemjöl Pensling   varmt vatten + sirap     Gör så här:   Smält fettet och häll i mjölken och värm till 37 gr. Rör ut det smulade jästen i degspadet.   Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Jäs ca 30 minuter.   Tag upp degen på mjölat bakbord. Knåda och dela den i fyra delar. Forma dessa till avlånga limpor eller använd brödformar. Lägg dessa på bakplåtsklädd plåt (om du inte använder formar förstås). Jäs ca 30 minuter.   Grädda limporna nederst i ugnen i ca 30-40 minuter. Pensla dem med sirapsvatten och låt dem kallna på galler under bakduk. Limporna går bra att frysa.  

Föregående inlägg

Fru Widars Grötbröd

Nästa inlägg

Marinerad Fläskfile´

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak