Saffransrutor i långpanna
Det här behöver du : 6 st ägg6 dl strösocker6 dl vetemjöl6 tsk bakpulver1 msk vaniljsocker2 kuvert med saffran3 dl vatten Glasyr: 200 gram smör8- 9 dl florsocker1 tsk vaniljsocker2 äggulor1 tsk pressad citron Gör så här :Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. Receptet kommer från www.jennysmatblogg.nu