Saffranskaka med mandelmassa och vaniljfrosting
Ingredienser3 ägg3 dl socker3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1,5 dl grädde75 g smör200 g riven mandelmassa1 g saffranFrosting200 g Philadelphia50 g rumsvarmt smör44 dl florsocker1 msk vaniljsockerGör så här:1. Mortla saffranet med lite socker, smält smöret med saffranet och låt det svalna2. Sätt ugnen 175 grader, och smörj och bröda en form3. Vispa ägg och socker4. Rör ner grädden5. Blanda mjöl och bakpulver för sig och rör ner tillsammans med smöret6. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.7. Grädda 40-45 minuter beroende på form, känn efter med en sticka att den är helt torr8. Vispa ihop smör och philadelphia tills det är en slät massa9. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ihop tills det är en krämig Frosting10. Bred ut frostingen över kakanReceptet kommer från www.tidningenhembakat.se