Saffrans och vitchokladkladdkaka
4 ägg 2 dl socker 200 gr smör 2 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 kuvert saffran (+ 1 till saffranssirapen) 3 msk saffranssirap 1,5 dl mellangrädde 1 msk florsocker marabou vitchokladkaka För att göra saffranssirap behöver du 2,5 dl vitsirap och ett kuvert saffran. Blanda båda i en lämplig glasburk med lock och värm i ett vattenbad till kokpunkten, rör kraftigt så saffranet smälter i sirapen. Sätt på locket och låt stå gärna en vecka ( Ja, jag vet framförhållning när man ska göra kakan! :)) och dra till sig. Saffranen håller väldigt länge i skafferiet. Saffranssirapen är också god att ringla på glass, pannkakor, risgrynsgröten eller ostkakan osv. Vispa ägg och socker till ett hårt skum. Smält smöret och lite mer än hälften av den vita chokladen. Häll i kuvertet med saffran och 1 msk av saffranssirapen, låt svalna. Vänd ner siktat vetemjöl, blandat med saltet i äggsmeten och sen det smälta smöret- vitachokladen i smeten. Häll i en smord form och in i ugnen på 175 gr i 20 minuter ( Jag behövde ha in den betydligt längre, prova dig fram) Vispa mellangrädden blandat med florsocker hårt. Hacka resten av chokladkakan fint och blanda i grädden tillsammans med 2 msk saffranssirap. Bred på kakan när den svalnat Receptet taget från Hantverksgården Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen