Rustika grahams baguetter

      4 st   50 gr jäst 8 dl fingervarmt vatten 1 msk salt ½ dl rapsolja 1 msk strösocker 1½ dl grahamsmjöl 14-16 dl vetemjöl   Gör så här:   Smula ner jästen i en bunke med vattnet. Tillsätt salt, olja, socker och grahamsmjöl. Blanda ihop. Tillsätt vetemjöl, lite i taget. Knåda igenom degen ordentligt.  Låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Dela degen i fyra delar. Forma dem till långa, släta baguetter. Lägg dem på en baguetteplåt eller en ugnsplåt med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i ytan på baguetterna med en vass kniv. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 gr, gärna med varmluft.  Grädda baguetterna längst ner i ugnen i ca 12-15 minuter. Håll koll på färgen på ytan. Stäng av varmluften eller sänk värmen till 225 grader om brödet får för mycket färg snabbt. Den höga temperaturen ger en frasig yta. Bröden är godast samma dag de bakas. Förvara dem i en papperspåse för att behålla frasigheten. Receptet kommer från tidningen hembakat nr 2 2014   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen