Röda vinbärs rutor
Röda vinbärsrutor ca 32 st 3 äggulor 2 dl socker 50 gr smör el margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker Garnering: 3 äggvitor 3 dl socker 2 msk vanilljsocker 4½ dl rensade röda vinbär Rör gulor och socker pösigt. Blanda i smält margarin. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt det växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad form 30X40 cm. Gädda i 200 gr ca 12-15 minuter. kakan skall vara genomgräddad. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner sockret som blandats med vaniljsockret. Det ska vara 2 msk (även om det låter mycket). Blanda sist ner vinbären som bör vara osköljda och torra. Bred marängen över den färdiga kakbottnen. Höj ugnsvärmen till 250 gr och grädda kakan i ca 5-8 minuter (för mig räckte det med fem min och håll koll på kakan så den inte blir bränd!) i mitten av ugnen. Låt kakan kallna i formen. Skär den i jämna fyrkanter ca 4X8 cm . Kakorn är godast färska men gå att frysa. Tag dem direkt från frysen vid servering!