Red Velvet Cupcakes
Red velvet cupcakes med underbart god topping! 12 st 3 dl vetemjöl 1 msk kakao 1,8 dl strösocker 1,8 dl solrosolja 1 ägg 1½ msk röd hushållsfärg 1 tsk vaniljsocker 1 1/3 dl filmjölk 1½ tsk vitvinsvinäger ½ tsk bikarbonat Topping: 1 1/4 dl mjölk 1½ msk vetemjöl 125 gr mörk choklad i bitar 100 gr smör, rumsvarmt 150 gr florsocker 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker Gör så här: Sätt ugnen på 175 gr. Blanda mjöl och kakao i en bunke. Vispa socker och oljla till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat. Blanda vitvinsvinägern och bikarbonat i en kopp , det skummar lite. Rör sedan ner blandningen i smeten. Fyll smeten i muffinsformarna gärna stående i muffinsplåt till 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Prova med en sticka om de är klara. Låt dem svalna innan glasyren tas på. Topping: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull . Värm tills det börjar bubbla och rör hela tiden i 1-2 minuter. Låt svalna i en skål. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna, men inte stelna. Rör samman smör, florsocker kakao och vaniljsocker till en luftig smet. Tillsätt först chokladen och sedan mjölk-och mjölblandningen . Vispa till en slät smet. Spritsa sedan topping på dina cupcakes. Eller toppa dem med hjälp av en sked eller smörkniv. Garnera gärna med små hjärtan eller silverkulor.