Räkcheesecake

      Det här behöver du till denna räkcheesecake :   250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)100 gram smält smör Fyllning till räktårta : 5 gelatinblad400 gram phialdelphiaost3 dl creme fraiche 34 %1 rödlök finhackad1 burk med röd kaviar / stenbitsrom500 gram räkor med skal2- 3 msk finhackad färsk dill1 – 2 msk nypressad citronsaftsalt & peppar Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.     Gör din räkcheesecake så här :Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten. Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om. Perfekt krämig och med massor utan smaker.   Receptet är taget från: http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/         Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen