Rabarbermarängpaj med lime och kardemumma
5 dl rabarber, skuren i bitar 100 gr smör 1½ + 2½ dl strösocker ½ dl mjölk 5 ägg 2 lime, rivet skal och ev lite saft 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt 1 tsk kardemumma ev florsocker Att äta till: Vispgrädde eller creme fraiche Gör så här: Vispa ihop smör och socker tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och en äggula i taget under vispning (spara äggvitorna). Riv ned limeskalet och eventuellt lite saft (spara själva limen till garnering). Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vispa ner i smeten. Klä en rund springform med bakplåtspapper. Slå upp smeten. Vispa äggvitorna i en absolut torr skål, med en minimal nypa salt, till ett hårt skum. Tillsätt sedan 2½ dl socker. Strö rabarbern över kaksmeten och bred sedan på marängen med hjälp av en stekspade av metall. Grädda i 40 minuter i 175 grader. lägg på folie om du tycker att marängen blir för mörk . Pudra eventuellt över florsocker och garnera med limeskivor. Servera med vispad grädde eller en klick creme fraiche. Receptet är taget ur Corren den 18 maj -13 Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen