Rabarberkaka

Ingredienser 20 stycken rabarberrutor Smeten: ( jag tog 1½ sats smet för högre kaka)150 g smör3 dl socker3 ägg4 dl vetemjölTopping:4 dl finskurna rabarber (ca 2 stjälkar)1 msk socker1 tsk nymalen kardemummapärlsockerGör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ugnsform på ca 20x30cm.2. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg och mjöl i smöret. Blanda till en slät smet.3. Skär rabarbern tunt och blanda rabarbern med socker och kardemumma i en skål.4. Häll smeten i formen och fördela rabarbern över hela formen. Avsluta med att strö på lite pärlsocker.5. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Känn med en sticka efter 20 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.6. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.www.tidningenhembakat.se