Rabarberkaka
Vill ni baka rabarberkakan behöver ni: 2 -3 stjälkar rabarber 100 g smör ( inte margarin !! ) 2 dl strösocker 2 ägg 1 dl standard mjölk 3 dl mjöl 1 tsk vanilj socker 1 krm stött kardemumma 1 1/2 tsk bakpulver Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en sockerkaksform och klicka ut 25 g smör över bottnen. Smält 75 gram smör på svag värme och tillsätt mjölken. Skala rabarbern och skär den i bitar – Lägg den i formen och strö över några matskedar socker. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och mjöl. Vispa sedan ner smör/mjölk blandningen snabbt och häll smeten över rabarbern i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 min. Stjälp upp kakan på en tallrik och servera den ljummen !! Receptet är taget från: www.frokenmela.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen