Rågbullar
24 st 2 pkt jäst 6 dl mjölk 1 dl mörk sirap 70 gr rumsvarmt smör 2 tsk brödkryddor 16 dl rågsikt 1½- 2 tsk salt Gör så här: Smula jästen och rör ut i mjölken. ( Jag tyckte det var konstigt att inte mjölken skulle värmas med prova dig fram till vad du tycker är bäst) Tillsätt alla ingredienserna förutom saltet och knåda degen i ca 10 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 5 minuter. Låt degen jäsa ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Dela i 24 delar och forma varje del till en rund bulle . Låt bullarna jäsa på en plåt under bakduk i 30 minuter. Grädda i 7-10 minuter i 225 gr i mitten av ugnen. Låt bröden kallna på galler under bakduk. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen