Pulled Chicken

              150 gr i ca 2-2½ timma   Det här behöver du:   1 påse kycklingfileer ca 1 kg 3 dl barbecuesås med rökig smak (jag använde santa marias american BBQsauce, hickory) 1,5-2 dl vatten 1 stor gul lök 3 vitlöksklyftor 1 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver salt svartpeppar 1 lime   Gör så här:   Dela tinade kycklingfileer på hälften. Skala och klyfta den gula löken. Dela vitlöksklyftorna på mitten. Bryn kycklingfileerna och löken några minuter i smör, pudra över kryddorna. Kläm limesaft över. Lägg över i en stekgryta som har lock och tål ugnsvärme.  (jag tog min lergryta).  Blanda BBQ såsen med vattnet och häll över i grytan och sätt på ett lock. Ställ in grytan i mitten av ugnen i ca 2-2½  timmar. Kontrollera kycklingköttet, så det är färdigt. Köttet ska lätt kunna dras i sär med två gafflar. Dra i sär köttet och blanda med såsen som är i grytan. OM man av någon anledning tycker att såsen är vattnig efter tiden i ugnen, går det bra att hälla över den i en kastrull och reducera såsen något och hälla tillbaka över köttet. Oftast dunstar vattnet, så någon reducering behövs inte. Servera med ex-vis hamburger eller tortillbröd tillsammans med rödlök, sallad, cocktailtomater, coleslaw och gräddfil eller en klick creme fraiche. Såå gott!!   Varifrån receptet kommer vet jag inte just nu då jag tog ett kort på receptet och fick inte med vem det kom ifrån! Jag får kolla upp det! Men gott var det!! Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen