Plommonmarmelad med kanel och vanilj
Jag var inne på en utav mina favorit matbloggar www.allagodating.se och hittade detta smaskiga recept på en plommonmarmelad! Jag älskar plommon men har tyvärr inga plommonträd själv i trädgården (jo, ett men det blir aldrig några plommon på det). Jag efterlyste plommon bland mina vänner på facebook och hade turen att några snälla vänner faktiskt hade lite plommon över till mig! Tack Christina, Sofia och Annica!! Jag är såå tacksam!! Så idag provade jag detta enkla recept som innehåller ALLT som jag tycker om: plommon, kanel och vanilj!! Här kommer receptet: Receptet räcker till en liten konserveringsburk (jag köpte min på ikea) 500 gr urkärnade plommon 3 dl syltsocker ½-1 bit hel kanel ½ tsk vaniljsocker Gör så här: Kärna ur, skölj och dela plommonen i mindre bitar och blanda sedan frukten med de övriga ingredienserna och låt koka kraftigt under omrörning ca 8-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha marmeladen. Häll upp i rengjord burk. Förvara i kyl.