Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Persiljejärpar fyllda med egengjord persiljesmör med smör, vitlök, schalottenlök och persilja

4 port

500 gr blandfärs

½ dl ströbröd

1 dl mjölk

½ gul lök

1 ägg

½ dl persilja

1 tsk salt

svartpeppar

Worcestershiresås


Persiljesmör:

50 gr smör (rumsvarmt)

1 dl persilja

1 msk Schalottenlök

1 vitlöksklyfta

salt och peppar


Låt ströbrödet svälla i mjölken i tio minuter. Finhacka löken. Blanda i ägg, lök, persilja, salt, peppar och en skvätt worcestershiresås. Arbeta in färsen i röran. Finhacka schalottenlöken. Mosa samman smör, schalottenlök, finhackad persilja, riven vitlök, salt och peppar.

Forma avlånga järpar av färsen (8-10 st), gör en liten skåra med ett finger och fyll med en tesked persiljesmör, täck sedan med färs igen. Stek järparna i smör på medelvärme tills de fått fin färg, efterstek i ugn 150 gr ca 15 minuter.

Servera med potatis, sås och pressgurka.

22 augusti 2017 kl 18:15
0kommentarer
1

Persiljejärpar fyllda med egengjord persiljesmör med smör, vitlök, schalottenlök och persilja

4 port 500 gr blandfärs ½ dl ströbröd 1 dl mjölk ½ gul lök 1 ägg ½ dl persilja 1 tsk salt svartpeppar Worcestershiresås Persiljesmör: 50 gr smör (rumsvarmt) 1 dl persilja 1 msk Schalottenlök 1 vitlöksklyfta salt och peppar Låt ströbrödet svälla i mjölken i tio minuter. Finhacka löken. Blanda i ägg, lök, persilja, salt, peppar och en skvätt worcestershiresås. Arbeta in färsen i röran. Finhacka schalottenlöken. Mosa samman smör, schalottenlök, finhackad persilja, riven vitlök, salt och peppar. Forma avlånga järpar av färsen (8-10 st), gör en liten skåra med ett finger och fyll med en tesked persiljesmör, täck sedan med färs igen. Stek järparna i smör på medelvärme tills de fått fin färg, efterstek i ugn 150 gr ca 15 minuter. Servera med potatis, sås och pressgurka.

Föregående inlägg

Kladdkaka med kokostosca

Nästa inlägg

Kassler Bombay

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak