


Persiljejärpar fyllda med egengjord persiljesmör med smör, vitlök, schalottenlök och persilja

4 port
500 gr blandfärs
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
½ gul lök
1 ägg
½ dl persilja
1 tsk salt
svartpeppar
Worcestershiresås
Persiljesmör:
50 gr smör (rumsvarmt)
1 dl persilja
1 msk Schalottenlök
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
Låt ströbrödet svälla i mjölken i tio minuter. Finhacka löken. Blanda i ägg, lök, persilja, salt, peppar och en skvätt worcestershiresås. Arbeta in färsen i röran. Finhacka schalottenlöken. Mosa samman smör, schalottenlök, finhackad persilja, riven vitlök, salt och peppar.
Forma avlånga järpar av färsen (8-10 st), gör en liten skåra med ett finger och fyll med en tesked persiljesmör, täck sedan med färs igen. Stek järparna i smör på medelvärme tills de fått fin färg, efterstek i ugn 150 gr ca 15 minuter.
Servera med potatis, sås och pressgurka.