Parmesan kyckling i ugn
4 port ca 600 gr kycklingfileer 1 stor gul lök eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor ca 200 gr grovriven parmesan ( jag tog en liten påse + lite riven vanlig ost) 3-4 dl grädde ½ kruka färsk basilika, strimlad blad ( jag glömde tyvärr bort basilikan då man ska ta på den först när det är färdigt) örtsalt Svartpeppar smör strösocker Skiva löken och stek gyllenbrun i en klick smör. Pudra ett par gånger med strösocker för det goda smaken och färgens skull. Ställ åt sidan. ( eller fräs vitlöken och ställ åt sidan). Skölj, ansa och torka kycklingfileerna. Skär dem ev i mindre bitar och lägg dem på rad i en ugnssäker form. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Lägg löken ovanpå. Blanda grädde och parmesan i en skål. Skeda upp och fördela jämnt ovanpå kycklingfileerna och löken. Ställ in u ugnen på 200 gr ca 25-35 minuter tills ytan fått fin färg och kycklingen är färdig. Strö över strimlad basilika. Servera med kokt ris och grönsaker. Receptet är taget från : www.lottakruse.blogspot.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen