Pariservåfflor

    Antal portioner: 30 st   Ingredienser   Pariservåfflor   150 g smör, rumsvarmt 3 dl + 2 msk vetemjöl 4 msk vispgrädde 1 msk strösocker 1-2 dl strösocker till garnering  Smörkräm   100 g smör 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 st äggula 1 tsk Amaretto (mandellikör) (jag hade ingen likör så jag tog mer vaniljsocker istället)   Gör så här:   1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Arbeta ihop samtliga ingredienser med elvisp.   3. Kavla ut degen till den är 3-4 mm tjock. Nagga degplattan med en gaffel och stansa ut runda ringar i lagom storlek, ca 3-4 cm i diameter.    4. Tryck kakornas översida lätt i strösockret och lägg dem med sockersidan uppåt på en smord plåt. Grädda kakorna i ca 5 minuter, låt svalna.    Smörkräm Rör ihop smör, florsocker, vanilj, äggula och likör till en fluffig smörkräm. Lägg ihop pariservåfflorna två och två med smörkräm emellan.     Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen