Orientalisk kycklinggryta
Orientalisk kycklinggryta (4 portioner) Detta behövs: 300 g kycklingkött (eller fläsk) 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 klyftor vitkål 1 röd paprika 2 morrötter 4 msk matfett 3 tsk curry 4 krm salt 2 krm peppar 4 krm paprika pulver 2 krm chilipulver 1 hönsbuljontärning 3 dl vatten 1 dl lättcréme fraiche 1 tsk soja 2 äpplen 2 tsk vetemjöl + 1/2 dl vatten ris till servering Gör såhär: 1. Skär köttet i strimlor. 2. Skala och finhacka löken. 3. Skölj och strimla vitkål, paprika och morrötter. 4. Förstek köttet i matfett i en stekpanna så att det får en stekyta. Lägg köttet i en skål. 5. Fräs curryn i matfettet i en stekpanna eller stekgryta. 6. Lägg i lök, pressad vitlök, vitkål, paprika och morrötter. Rör om och låt fräsa ca 1 min. 7. Lägg i köttet. Tillsätt salt, peppar och kryddor. Rör om. 8. Tillsätt buljongtärning, vatten, créme fraiche och soja. Låt grytan sjuda under lock i ca 15 minuter. Rör om då och då. 9. Skölj, dela och kärna ur äpplet. Skär det i tärningar. 10. Rör ut mjölet i kallt vatten och tillsätt det under omrörning. Rör om. Tillsätt sedan äppeltärningarna. 11. Låt grytan sjuda under lock 3-5 minuter. Servera med ris. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen