Nudelwok med räkor eller kyckling

         Asiatiska nudlar (valfri mängd) Salladskål (valfri mängd) 2 vitlöksklyftor riven Hoisinsås Kinesisk soja Sesamolja Räkor eller stekt kyckling   Koka nudlarna. Strimla salladskålen och lägg i en skål och tillsätt vitlöken, hoisinsåsen (ca ½ burken) och kinesisk soja efter önskemål. Stänk till sist i lite sesamolja.    Hetta upp en wokpanna och stek de kokta nudlarna på hög värme. Häll i salladsblandningen , rör om ordentligt så att allt blandas, och lägg i räkor/kyckling och stek en stund till. Servera i djupa tallrikar.   Wokrätternas variationer är närmast oändliga. Man kan laga dem med kött eller skaldjur, med svamp, bambuskott, vattenkastanjer, morötter, och purjolök. Men det behövs egenligen ine så mycket mer än lite goda woksåser ( ex hoisin eller  osronsås) och grönsaker för att en wok ska bli rikigt god!   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen