Ninnas supergoda Ättiksgurka

                Åh vad gott det är med inlagd ättiksgurka! Var duktigt och lade in gurkor för ett par veckor sedan och lade upp receptet här på bloggen! Tyckte det gick enkelt och de såg såå fina ut! MEN de smakade ingenting!! :( Vad besviken jag blev när jag nu hade gjort mig till och skulle visa mig duktig!! Jag har nu raderat receptet här på bloggen! Fick ett nytt recept av Ninna , en kollega på jobbet som även hade med sig ett litet smakprov. ÅHH såå goda dem var! Precis så som jag vill att de ska smaka!! Provade härom kvällen  det nya receptet och kände direkt att det var skillnad mot det förra! Efter ett par dygn åt vi de första och kunde knappt sluta äta! Mums så goda!! Nu är en burk slut och idag gjorde jag nya inläggningar på två kilo gurka så vi förhoppningsvis ska ha i höst! Men det som även är bra med detta recept är att de går att göra även på vanliga slanggurkor! Så nu kan jag lägga in gurkor även på vintern! Men då måste man antingen frysa in dillkronorna eller köpa dillfrön på burk! Men det gör ju inget! Här kommer receptet och TACK Ninna! De är supergoda!! 1 kg Västeråsgurkor (el ca 3 st slangurkor) 1 liten gul lök 2 dillkronor (jag tog nog det dubbla) 1 msk gul senapsfrö 2 tsk hel vitpeppar Ättikslag: 5 1/4 dl vatten 1 1/4 dl ättika (OBS! 24%) 6 dl socker 2 msk salt Tvätta gurkorna, skiva därefter i tunna skivor, skala och skiva löken i mindre bitar. Varva gurkskivorna, lök, dillkronorna, senadsfrö och vitpeppar Lägg i ett torrt och rent kärl. Häll den heta lagen varsamt över gurkorna och låt därefter inläggningen svalna (Innan du sätter på locket). Godast att äta efter 2-3 dagar