Mustig svamp och köttgryta
Ingredienser1 1/2 l vatten1 msk koncentrerad kalvfond1 gul lök1 morot1 lagerblad1/2 kg grytbitar av nöt (eller kalv)4 dl buljong4 dl vispgrädde2 msk Grey Poupon Dijonsenap1/2 msk Kikkoman soja250 g kantareller (eller blandsvamp)200 g brysselkål150 g smålökSalt och pepparSmör till stekning1 dl hackad persiljaRisTillagning (75 min)Koka upp vatten och fond i en stor kastrull. Skala och skär löken och moroten i bitar.Lägg i grönsaker, lagerblad och kött i buljongen- Låt sjuda i 40-60 min tills att köttet blir mört (Jag lät det nog koka 1½-2 timmar då jag vill ha det RIKTIGT mört :) ).Plocka ut köttet och lägg i en gryta. Häll över 4 dl buljong som köttet kokat i och tillsätt grädde, senap och soja.Rensa och dela svampen i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen tills all vätska kokat in. Lägg svampen i grytan. Låt nu grytan sjuda.Skala smålöken och koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka brysselkålen och löken i ca 5 min tills de blir mjuka. Lägg därefter i dem i grytan.Koka grytan i ytterligare ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.Strö över persilja före servering och servera grytan med ris.