Mjuk kaka med jordgubbar
Mjuk jordgubbskaka (en kaka i springform) 100 gram smör2½ dl strösocker3 ägg1 tsk vaniljsocker2 dl vetemjölSmör och ströbröd Jordgubbar efter tycke och smak (eller andra bär) Gör såhär; Smörj och bröa en springform.Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker poröst med elvisp, ett par minuter eller så. Tillsätt det avsvalnade smöret och vänd om varsamt. Blanda vaniljsocker och mjöl i en bunke och sikta ner detta i äggsmeten. Vänd om försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i formen och fördela jordgubbarna överst. (jag delade mina jordgubbar i ca 4 bitar)Grädda i 175 grader 30 min (nedre delen av ugnen), kika ibland och känn med sticka. Ta ut kakan och låt den svalna under bakduk.Servera kakan som den är eller med lite vispad grädde. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen