Mazarinkaka
12–14 bitarMördeg5 dl vetemjöl200 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker Mazarinfyllning200 g mandelmassa100 g smör, rumsvarmt2 ägg Glasyr3 dl florsocker2 tsk vaniljsocker4–5 tsk vattenGÖR SÅ HÄR1. Mördeg: Nyp ihop alla ingredienserna till en deg eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin. Ställ degen i kylen i 15–30 min. Sätt ugnen på 180 grader.2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten. Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.3. Mazarinfyllning: Vispa ihop mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.4. Bred ut mazarinfyllningen på mördegen.5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 38–40 min. Låt den kallna helt i formen.6. Blanda florsocker och vatten till en bredbar glasyr. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.7. Bred ut glasyren på kakan. Låt den stelna i kylen.www.tidningenhembakat.se