Matjesilltårta
10-12 bitar Botten: 300 gr kavring 75 gr smält margarin Fyllning: 4 Gelatinblad 2 burkar matjesill a 200 gr, finhackad (spara lite sillspad) 1 rödlök, finhackad 250 gr kesella (en burk) 3 dl gräddfil Garnering: Hackad ägg ( 4-5 st) Hackad gräslök Ev skivade rädisor Gör så här: Riv kavringen eller finfördela den i en matberedare. Blanda brödsmulorna med det smälta margarinet. Platta ut blandningen till en tårtbotten i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda sill, lök, kesella och gräddfil. Smaka ev av med lite sillspad. Tag upp gelatinbladen och smält dem på mycket svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i sillsmeten. Bred ut smeten på kavringbotten i formen. Låt stå i kylskåp några timmar tills fyllningen stelnat (går bra över natten också) . Ta bort kanten på formen och garnera efter tycke och smak.