Masterchef Scones

      200 gr 25 minuter 4 pers     Ingredienser: 1,5 dl mjölk 1,5 dl grädde 1 ägg 7 dl mjöl Rivet citronskal av 1 citron 2 msk strösocker 1,5 tsk bakpulver För pensling: En skvätt mjölk och strösocker Börja med att blanda ihop mjölk+grädde+ägget. Rör om för hand med en visp. Blanda i mjölet och resten av alla ingredienser. Rör om med en träslev och sedan knåda degen förhand. Lägg ut på en lätt mjölad bänk och se till att degen känns luftig och håller ihop. Platta ut den så den blir ca 3 cm tjock. Använd cookingrings om du vill ha perfekt runda scones. Det blir ca 8-9 st. Lägg på en plåt med bakplåtspapper under. Häll i en skvätt mjölk i ett glas och ca 1/2 msk strösocker och blanda Pensla sedan alla sconesen med mjölken, se till att sockret hamnar jämt på degen också. Ställ in i ugnen i 15 min Ta sedan ut dom och lägg dem på ett galler och låt svalna i 2-3 min innan servering. Det gör också att degen hinner sätta sig i mitten.   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen