Marinerade tjocka revben
4 pers 1kg tjocka revben 1st rödlök 2st lagerblad 1 tsk hel vitpeppar 1 tsk hel kryddpeppar 2 nypor flingsalt Marinad: ½ dl olivolja 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soya 1 msk balsamico 1 krm cayennepeppar 1 krm vitpeppar ½ tsk malen ingefära 1 nypa flingsalt Börja med att skära revbenen till lagom stora portionsbitar. Lägg dom sedan i en kastrull med vatten, så att benen täcks. Tillsätt rödlöken, som du delar på mitten, lagerbladen och kryddorna. Låt sedan revbenen få koka i ca 30 minuter. (Jag lät det koka minst en timme). Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg revbenen på ett bläck, eller en ugnsfast form, tillsammans med löken och några av vitpepparkornen. Pensla sedan benen med marinaden, så att de täcks. (Blir det lite marinad över, så kan man pensla köttet en gång till när det har tagits ut ur ugnen). Sätt sedan in bläcket/formen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Benen ska få fin färg. Lägg revbenen i en annan form, och skrapa upp så mycket av saften, löken och pepparn och lägg i en liten kastrull, tillsätt 2 dl vispgrädde, 1 msk kalvfond och smaksätt med lite salt. Låt såsen få koka upp. Servera det hela med lite grönsallad. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen