Makroner

Ingredienser:170 gr florsocker (knappt 3 dl)110 gr siktat mandelmjöl90 gr äggvita (ca 3 st)2 msk strösockerev kardemumma efter smak ( jag tog inget)Så här gör du:1. Väg florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta.2. Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum.3. Vänd ner mandel-och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med ev kardemumma. Blanda tills du har en jämn smet.4. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspappersklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare.5. Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 minuter. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta dem. Låt kakorna svalna.6. Spritsa valfri fyllning på botten av hälften av kakorna. Lägg i hop med resten av kakorna. De kan förvaras i kylen i upp till en vecka.Här är smörkrämen som jag tog emellan:OBS! Det går åt mer fyllning än vad man tror så gör dubbel sats!100 gr smör, mjukt1.5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggulanågra droppar valfri hushållsfärg ( jag tog röd)