Makaronipudding med bacon

          6 port   4 dl gammaldags ideal makaroner 2 dl vatten 6 dl standardmjölk 1 tsk socker salt, vitpeppar, muskot      2 pkt bacon i bitar 1 gul lök, finhackad 1 purjolök, strimlad salt och svartpeppar   2 dl standardmjölk 2 dl vispgrädde 4 ägg salt, svartpeppar   3 dl ost smörklickar     Gör så här:   Koka upp vatten och mjölk. Koka upp makaronerna tills de är knappt mjuka. Krydda med lite salt, vitpeppar, muskot och socker. Ställ åt sidan och rör om då och då så att makaronerna inte klibba ihop sig för mycket. Fräs baconbitarna tills de släpper fettet och börjar få fin färg. Blanda då ner gullök och purjolök och fräs med en stund. Salta lätt och svartpeppra. Blanda bacon- och lökfräs noga med makaronerna. Vispa ihop äggstanningen. smörj en ugnssäker form och lägg i hälften av makaronblandningen. Strö över hälften av osten och sedan resten av makaronblandningen. Häll över äggstanningen och se till att den rinner ner ordentligt till botten genom att peta igenom här och var med en sked. Strö över resten av osten. Grädda mitt i ugnen 200 gr ca 40-45 minuter. Det kan ta upp till en timme innan puddingen blir tillräckligt fast. Kolla konstistensen genom att sätta ner skaftet på en sked. Den ska inte vara rinnig. Sätt första tiden på en halv timme och kolla sedan färgen. Täck över med folie på slutet om det behövs. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen