Leilas saffransskorpor

          Ingredienser 100 g smör 1 g saffran 2 st ekologiska ägg 1.5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 dl hel sötmandel råsocker    Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. 3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker. 5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. 7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. 8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).       Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen