Leilas knäckiga äppelkaka med vaniljkrämsfluff (råkräm)

        1 st ekologiskt ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 100 g smör, smält1 tsk vatten 4-5 st. syrliga svenska äpplen strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning Smör till formen     Jag dubblade satsen och tyckte den blev lagom hög! Sen provade jag inte att göra vaniljfluffen men den ser otroligt god ut! Valde att lägga upp den här ändå! Råkräm:   1 st vaniljstång 3 st  ekologiska äggulor 1 dl strösocker 6 dl vispgrädde (Obs! Det blir mycket kräm, det räcker med hälften egentligen till en sats kaka. Men den är god!) Gör äppelkakan såhär:   Rör samman ägg,strösocker och vatten. Rör ner smält smör. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned i smeten. Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor snyggt. (Vi skalade dem inte.) Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar. Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft). Jag hade vanlig ugn och tog 175 gr i ca 35 minuter. Gör fluffet (råkrämen) såhär:  Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. (Vi använde elvisp.) Vispa grädden fluffig och vänd ner den i äggsmeten. Så är vaniljfluffen klar! Servera den till den nygräddade äppelkakan och räkna med succé!