Laxsoppa

               Till ca 3-4 pers   ½ kg laxfile i tärningar 300 gr tärnad potatis ½ strimlad purjolök ½ palsternacka i stavar ½ skivad fänkål 2 slantade morötter 1 fiskbuljongtärning 5-7 dl vatten 1-2 lagerblad 5-7 hela kryddpepparkorn 1-1½ msk tomatpure 2½-3 dl grädde 1-2 msk hummerfond salt vitpeppar cayennepeppar maizena   Koka rotsakerna tillsammans med fiskbuljong, vatten, lagerblad och kryddpeppar. Ta i laxtärningarna efter ca 7 minuter och låt koka ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt grädde, tomatpure, hummerfond och smaksätt med kryddorna. Red med maizena till lagom konsistens.    Servera gärna med några färska räkor, en klick aioli och en bit bröd.   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen