Långpannebröd

          Ingredienser.   50 gr jäst 5 dl mjölk 2 msk honung 1 msk salt 1 dl linfrö 5 dl rågsikt 7 dl vetemjöl Tillagning: Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37 gr. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den har löst sig. tillsätt rwesten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa över täckt ca 40 minuter.  klä en långpanna 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper eller smörj den med margarin/olja. Tryck ut degen i långpannan. Skär ut rutor. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 gr och  grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt brödet svalna på galler.