Långfranska (perfekt rostbröd)

        2 långfranska   1 pkt jäst 50 gr smör 6 dl vatten ½ dl ljus sirap 1 kg mjöl  2 tsk flingsalt   Gör så här:   Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel maskin för degen ska knådas länge... Smält smöret och slå på vattnet, ljumma till 37 grader och slå detta över jästen. Tillsätt sirap och hälften av mjölet. Knåda i ca 10 minuter. Pudra över mjöl och låt degen jäsa. Efter 45 minuter kör igång maskinen igen och tillsätt resten av mjölet, spara lite till utbakningen. tillsätt även saltet. Arbeta degen ca 10 minuter till Stjälp upp på mjölat bakbord och forma snabbt ihop två avlånga bröd. Lägg dem i form. Låt jäsa 45 minuter. Grädda i 175 grader ca 40-50 minuter.   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen