Kycklinggryta med kikärtor och citron

    Häromdagen kom reklamen i brevlådan och i icabladet fanns det ett receept som jag blev sugen på att prova! Det blev jättegott! Men jag är inte så förtjust i för mycket citron så citronskal blev det bara lite av! Jag har börjat älska bönor och ärtor av alla de slag medans sambon pillade bort dem ifrån grytan! Det blev att jag tog kikärtorna och han kycklingen! Därför är det bara en halv kycklingfile på bilden!! Men det räckte åt mig!! :))  Kycklingen blev saftig och god så det här blir en rätt att göra fler gånger!!   Kycklinggryta med kikärtor och citron   4 port   4 portioner jasmineris ( eller vanligt) 2 vitlöksklyftor ca 600 gr kycklinglårfile ( jag tog vanlig kycklingfile) 1 msk olja ½ tsk salt 1 krm peppar 2½ dl matlagningsgrädde 2½ dl grönsaks ek hönsbuljong ( vatten + buljongtärning eller fond) 1 tsk soja 1 tsk sambal oelek 1 msk honung 1 msk majsstärkelse (maizena) 1 förp kokta kikärtor ca 400 gr 1 citron 2 msk hackad persilja ( jag tog fryst)   Gör så här:   Koka riset enligt anvisningarna Skala och grovhacka vitlöken. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, buljong, soja och sambal oelek och honung. Låt koka under lock ca 10 minuter. Red av med maizenastärkelse utrört med lite vatten. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Riv skalet av citronen.  Tillsätt citronskal, persilja och kikärtor i grytan och låt den koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron ( Ta inte i för mycket citron, det får inte ta överhand! Lite itaget!) Servera med ris