Kycklinggratäng med ris
4 port 4 portioner ris av valfri sort 500 gr kycklingfile 1 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 200 gr färska champinjoner 2 dl creme fraiche 2 dl grädde ½ dl mango chutney 1 msk tomatpure 1 tsk sambal oelek 1 tsk paprika pulver 2 skivade tomater 1 dl riven ost Dela kycklingfileerna i fyra delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. Hacka lök och vitlök, strimla paprika och dela svampen i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dem i grytan tillsammans med kycklingen. Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpure´och papikapulver. Smaka av med sambal oelek så du får den styrkan du vill ha och låt det sedan småputtra 5-10 minuter. Häll ner det kokta riset i botten på en ugnssäker form , slå öve kycklingsåsen, strö på osten och lägg på tomatskivorna . Gratinera 15 minuter på 225 grader. Servera med en grönsallad och mango chutney. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen