Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Kycklinggratäng med ris

 

 

 

 

 

 

 

4 port

 

  • 4 portioner ris av valfri sort
  • 500 gr kycklingfile
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 gr färska champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • ½ dl mango chutney
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprika pulver
  • 2 skivade tomater
  • 1 dl riven ost

 

Dela kycklingfileerna i fyra delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. Hacka lök och vitlök, strimla paprika och dela svampen i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dem i grytan tillsammans med kycklingen. Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpure´och papikapulver. Smaka av med sambal oelek så du får den styrkan du vill ha och låt det sedan småputtra 5-10 minuter. Häll ner det kokta riset i botten på en ugnssäker form , slå öve kycklingsåsen, strö på osten och lägg på tomatskivorna . Gratinera 15 minuter på 225 grader. Servera med en grönsallad och mango chutney.

 

 

 

Sök bloggar på
Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen
24 februari 2013 kl 19:10
2kommentarer

Kycklinggratäng med ris

              4 port   4 portioner ris av valfri sort 500 gr kycklingfile 1 röd paprika 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 200 gr färska champinjoner 2 dl creme fraiche 2 dl grädde ½ dl mango chutney 1 msk tomatpure 1 tsk sambal oelek 1 tsk paprika pulver 2 skivade tomater 1 dl riven ost   Dela kycklingfileerna i fyra delar, bryn hastigt runt om och lägg över i en större gryta. Hacka lök och vitlök, strimla paprika och dela svampen i kvartar. Fräs grönsakerna och lägg ner dem i grytan tillsammans med kycklingen. Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpure´och papikapulver. Smaka av med sambal oelek så du får den styrkan du vill ha och låt det sedan småputtra 5-10 minuter. Häll ner det kokta riset i botten på en ugnssäker form , slå öve kycklingsåsen, strö på osten och lägg på tomatskivorna . Gratinera 15 minuter på 225 grader. Servera med en grönsallad och mango chutney.       Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen

Föregående inlägg

Vaniljpannacotta med hallon

Nästa inlägg

Kyckling i sweetchilisås

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak