Koka kött
8 port Tillagningstid ca 2 timmar 1½ kg nötkött med ben eller utan tex högrev eller märgpipa 1½ tsk salt per l vatten 10 vitpepparkorn 1 lagerblad 1 morot 1 gul lök Lägg köttet i en gryta. Mät upp och häll på vatten tills köttet är täckt. Ta upp köttet. Koka upp vattnet tillsammans med salt, kryddor, skalad morot och lök. Lägg ner köttet. Sjud under lock tills köttet känns mört.Koktiden för nötkött ca 1½-2 timmar. Ta grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i spadet 15-20 minuter. Ta upp köttet och skär det i tärningar. Skär bort synligt fett. Sila buljongen och kyl den tex i en bunke med kallt vatten tills ev fett flyter upp till ytan. Skumma av fettet. Använd buljongen till kött och grönsakssoppa eller till sås Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen