Köttgryta Provencale
Köttgryta provencale (4 personer) 600 g högrev eller grytbitar4 morötter1 broccolihuvud3 gula lökar7 dl köttbuljong (1 tärning + vatten)3 lagerblad3 msk tomatpuré3 msk provencalsk senap (hittade inte den i affären så jag tog dijonnaise istället)2 dl grädde1 -2 dl creme fraicheSmör till stekningSalt & svartpeppar Gör såhär: Skör köttet i mindre bitar.Hetta upp en stekpanna och bryn köttet runt om.Salta och peppra.Lägg över köttet i en gryta.Skala och hacka löken.Stek den genomskinlig i smör och lägg över den i grytan.I grytan lägger du även i tomatpuré och lagerblad + köttbuljongen.Låt grytan puttra i 2 timmar.Skala och skiva morötterna och lägg dem i grytan.Låt puttra ytterligare 20 min.Lägg nu i broccoli som du delat upp i mindre bitar.Låt koka i ca 5 minuter.Tillsätt nu grädde, creme fraiche och senapen.Låt puttra ytterligare någon minut innan du serverar. Jag hade ris till men jag tror att pressad potatis skulle vara väldigt gott till också! Receptet är taget från www.ensmakavkarin.com Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen