Köttfärsgryta med vitkål och timjan och lingon
Lätt köttfärsgryta med vitkål, timjan och lingon (4 personer) 500 gram färs (jag använde blandfärs)1 gul lök300 gram strimlad vitkål5 dl grädde (jag tog lite matlagningsgrädde + vanlig grädde)1 dl lingonsylt1 tsk sojaFärsk eller torkad timjan efter tycke och smak (jag tog ingen timjan)Peppar Gör såhär; Hacka löken och strimla vitkålen. Fräs några minuter i smör i stekpanna, det ska mest bli mjukt utan att få mycket färg. Lägg åt sidan och bryn färsen, tillsätt därefter grönsakerna. Häll på grädde, tillsätt lingonsylt, soja och kryddor. Låt putta 5-10 minuter tills grönsakerna är mjuka och du är nöjd med smaken på såsen. Servera med kokt potatis eller potatismos och lingonsylt. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen