Knäckig äppelpaj med marängtäcke
Ingredienser 100 g smör1 dl socker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver Gör så här Blanda de torra ingredienserna i en skål! Smält smöret och häll över! Låt degen vila en stund i kylskåp. Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Tryck ut degen i en pajform! Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över! Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara. Vispa en maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker. Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar. Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg. Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen