Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Knäckig äppelpaj med marängtäcke

          Ingredienser   100 g smör1 dl socker2 dl vetemjöl1 tsk bakpulver   Gör så här Blanda de torra ingredienserna i en skål! Smält smöret och häll över! Låt degen vila en stund i kylskåp. Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Tryck ut degen i en pajform! Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över! Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara. Vispa en maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker. Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar. Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över. Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.       Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen

Föregående inlägg

Banankaka med kaffe

Nästa inlägg

Baconbiffar med fetaost

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak