Klippta Grahamsbullar
Ca 25 st Enkla och snygga bröd som klipps i bitar med en sax 25 gr jäst 3 dl rumsvarm mjölk 1½ tsk salt 2 msk ljus sirap 1 dl grahamsmjöl 20 gr , rumsvarmt smör 7-8 dl vetemjöl Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några minuter. Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga. Låt degen jäsa under bakduk ca 45 minuter. Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 25 st. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230 gr. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna på ett galler. Receptet är taget från tidningen hembakat, nr 2 2014 Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen