Klassisk kladdkaka
När min dotter ska baka då är det oftast kladdkaka som gäller! Efter att ha provat många kladdkakerecept så är detta recpt från boken Kladdkakor en av favoriterna! 100 gr smör eller margarin 2 ägg 3 dl strösocker 2½ dl vetemjöl 4 msk kakao 1½ tsk vaniljsocker ½ krm salt Smör och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda ca 20 minuter i 200 gr. Jag vet att min dotter brukar ta ut den efter ca 15 minuter. Sen låter hon den stå i kylen ett tag innan hon äter den. Då är den lagom kladdig och god. Den får ju absolut inte vara torr!! :))