Kladdkaka med kaffetopping
200 gr smör 4 dl socker 2 dl kakao 2 tsk vaniljsocker ½ krm salt 4 ägg 2½ dl vetemjöl Sätt ugnen på 175 grader Smält smöret och låt svalna. Rör hastigt ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg, ett åt gången. Tillsätt vetemjöl och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22-24 cm diameter) Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna. Kakan sätter sig och blir fastare när den kallnat. Kaffetopping: 50 gr smält smör 1 msk kakao 2 msk vaniljsocker 3 dl florsocker 3 msk starkt kaffe ( jag tar lite vatten utblandat med ca 1½-2 msk pulverkaffe annars tycker jag att kaffesmaken blir för stark) Blanda smält smör med kakao vaniljsocker, florsocker och starkt kaffe. Låt svalna lite och bred sedan över kakan.