Kladdkaka med choklad/kolatopping
4 ägg6 dl socker3 dl vetemjöl8 msk kakao2 msk vaniljsocker2 krm salt200 gr smält smörKola/chokladtoppingen:75 gr smält smör½ dl socker½ dl sirap1 msk kakao1½ dl grädde200 gr mörk choklad ( gärna mörk men det går bra med marabous vanliga mörka chokladkaka)Gör så här:Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret. Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form. Gärna med avtagbar kant. Sätt in i ugnen på 175 gr ca 30-35 minuter ( jag tog nog ca 25 min)Kola/chokladtoppingen:smält smöret och i med socker, sirap och övriga ingredienser. Låt puttra någon minut. Bryt chokladen i bitar och lägg i grytan. Rör till en tjock smet. Häll sedan smeten över den något avsvalnade kakan. Låt kakan stå svalt i några timmar. Servera med grädde och frukt eller bär.