Kasslergratäng
Till en stor form : 8 dl kokt pasta300 gram kasslerTomater2 dl riven Ost Ostsås6 dl grädd-mjölk150 gram mjukost med (en sådan på tub / ask )1- 2 dl riven (lättsmält )ost2-3 msk mjölsalt och peppar Gör så här: Ställ ugnen på 225 grader.Finstrimla kasslern. Koka pastan i saltat vatten, tills den nästan är helt klar.Under tiden gör du ostsåsen, låt gräddemjölken sjuda upp. Spara dock lite vätska till redningen.Vispa ihop mjölet med vätskan, och häll i redningen i såsen och låt det sjuda upp igen, smaka av med salt och peppar. Vänd ner kasslern i såsen och låt det sjuda tillsammans till pastan är färdig. Ta bort kastrullen från plattan och häll i mjukost och ost, och häll även ner pastan i såsen och rör om tills det blandat sig.Häll upp allt i en form och toppa med skivad tomat och riven ost. Gratinera i cirka en kvart – tjugo minuter.Eller tills gratängen fått en fin färg. Jag gjorde inte ostsåsen som det står i receptet utan gjorde en vanligt vit grundsås sk bechamelsås. Det går nog lika bra vilket som... Receptet är taget från www.jennysmatblogg.se Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen