Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
Tesasmatochbak
  • Tesasmatochbak
  • Kategorier
    • Matlagning!
    • Bakning!
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Augusti2018
    • Juli2018
    • Oktober2017
    • Augusti2017
    • Mars2017
    • Januari2017
    • December2016
    • November2016
    • Oktober2016
    • September2015
    • Visa hela arkivet
  • Om mig

Kardemumma skorpor

       125 gr smör 2½ dl mjölk 25 gr jäst ½ tsk salt 3/4 dl socker 1 tsk kardemumma 7-8 dl vetmjöl   Tillagning   Smält smöret i en kastrull Tillsätt mjölken och värm till 35 grader Lös upp jästen i degspadet Blanda i övriga ingredienser, men spara lite av mjölet Arbeta till en smidig deg som släpper från degbunkens kanter Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord Dela degen i två delar och forma dem till plåtlånga släta längder Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper Låt jäsa i 30 minuter Sätt ugnen på 225 grader Pensla längderna med lite smält smör blandat med rapsolja Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter Ta ut och svalna Dela längderna på längden och skär sedan i 2-3 centimetersbitar Torka skorporna i ugnen på ca 125 grader med ugnsluckan lite på glänt Skorporna är klara när de känns spröda och lätta   Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen

Föregående inlägg

Saffrans och vitchokladkladdkaka

Nästa inlägg

Vitkålssallad

Till bloggens startsida

Tesasmatochbak