Kardemumma skorpor
125 gr smör 2½ dl mjölk 25 gr jäst ½ tsk salt 3/4 dl socker 1 tsk kardemumma 7-8 dl vetmjöl Tillagning Smält smöret i en kastrull Tillsätt mjölken och värm till 35 grader Lös upp jästen i degspadet Blanda i övriga ingredienser, men spara lite av mjölet Arbeta till en smidig deg som släpper från degbunkens kanter Strö över lite mjöl och låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter. Knåda degen smidig på ett mjölat bakbord Dela degen i två delar och forma dem till plåtlånga släta längder Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper Låt jäsa i 30 minuter Sätt ugnen på 225 grader Pensla längderna med lite smält smör blandat med rapsolja Grädda mitt i ugnen i 12-13 minuter Ta ut och svalna Dela längderna på längden och skär sedan i 2-3 centimetersbitar Torka skorporna i ugnen på ca 125 grader med ugnsluckan lite på glänt Skorporna är klara när de känns spröda och lätta Sök bloggar på Få fler besökare till din blogg med Hittabloggen